Noget pragtfuldt at se frem til

23 apr

Efter hvad der føltes som en evighed er det igen begyndt at tikke ind med koncerter og musikalske oplevelser.

Dejligt at nogen tør tage initiativ til arrangementer med musik, selvom vi som samfund endnu ikke kan være helt sikre på at vi har totalt styr på den #€%#§$ virus.

Den 3. juli spiller vi således på den lille ny Nordic Folk Festival som bl.a. løber af stablen på det navnkundige Vitskøl Kloster – det er dem med den fantastiske klosterhave – og på Livø Feriecenter på den lille ø midt i Limfjorden.

På billedet ser du landsbyen på Livø – Limfjordens perle – hvor der kun bor 8 mennesker. Her skal dele af Nordic Folk Festival løbe af stablen den første weekend i juli. Og her skal Jensen, Bugge & Høirup spille sammen med bands som Vesselil og Helene Blum & Harald Haugaard.

D. 27. juli og d. 3 august 2021 indgår vi igen som en del af de mange oplevelser man får når man bruger en dag i Den fynske landsby i Odense.

Vores opgave bliver bl.a. at være med til at skabe stemning og give eksempler på traditionel musik og sange fra den tid som de gamle huse stammer fra, men også at vise hvordan musikken bruges og inspirerer til ny musik i dag. Og så kan vi en masse gamle sanglege vi lige kan sætte publikum i gang med på vores tur rundt i landsbyen.

Vi ser frem til at kunne sætte flere kommende koncerter med trioen i kalenderen, og komme ud og præsentere vores blanding af traditionel dansk musik og nye kompositioner.

Med andre ord – vi ses derude i sommer Danmark.

P.S. På billedet her ser du ‘færgen’ til Livø.

Tak for nogle dejlige dage i Den Fynske Landsby

8 sep
Her får vi en tur rundt i landsbyen i en vogn med to store smukke heste foran – det var noget der blev lagt mærke til blandt de besøgende den dag – og vi var glade for turen.

I slutningen af august indgik vi i Den Fynske landsbys daglige liv henover et par dage. Det var en uddelt fornøjelse at vandre fra gård til gård og spille og fortælle om de gamle spillemænd og deres liv og levned i den tid hvor mange af landsbyens gårde og huse stammer fra.

Vejret holdt tørt og vi var kun ind imellem nødt til at søge i ly i stalde og garager, men så spillede vi bare videre dér. Og publikum fulgte med – selvom de hverken kunne synge med eller danse, pga. virusrestriktionerne.

Tak til Den Fynske Landsby og alle som mødte op, fantastisk med sådan et par smukke sensommerdage bl.a. gamle huse og gårde og de mange flittige og inspirerende medarbejdere som befolker dem.

Vi nød i det hele taget oplevelsen i fulde drag og håber at vende tilbage til den gamle landsby en dag.

 

Jensen, Bugge & Høirup på efterårsturné Danmark

28 jul

I september 2020 triller trioen Jensen, Bugge & Høirup stille og roligt rundt i landet for at spille til bal, gudstjeneste, workshop og koncert på henholdsvis Trekanten i Aalborg, Sct. Lucas Kirken i Aarhus og Copenhagen Folk Club (Bartof Station) på Frederiksberg.

Vi besøger desuden Den fynske landsby i Odense et par dage sidst i august hvor vi vil spille en række små pop-up-koncerter rundt omkring i landsbyen for at formidle ikke bare den gamle musik, men også den kendsgerning at den stadig er levende og en naturlig del af en masse menneskers hverdag i det herrens år 2020.

Det er med andre ord en broget buket af opgaver der venter os, og efter måneder hvor vi ikke har kunne møde vores publikum, kan vi næsten ikke vente med at komme afsted. Se mere i vores kalender her på siden.

På juleturné i Jylland

1 nov

Så er vi i fuld gang med at forberede os til vores lille juleturné i Jylland, vi øver os i nye sange og melodier, og er i det hele taget ved at komme i julehumør, selvom det måske er lidt tidligt.

På billedet er vi samlet nede ved Bøgeskov Strand, ikke langt fra Vejle, hvor Mettes forældre har et sommer hus. Her mødtes vi for nyligt for at tilrettelægge to sæt med bl.a. sange og musik til vores lille juleturné i december.

Vi kommer både omkring Jeppe Aakjær, Maria Stenz og Sankt Croix, i løbet af koncerterne, og vi kommer også til at synge sammen alle sammen. Men det må I vente med at få mere at vide om til midt i december, hvor vi forhåbentlig ses og kommer i rigtigt julehumør sammen. Se datoerne i vores kalender her på siden. Og lad os så lige håbe på en dejlig hvid jul i år!

På turné i Danmark og Sverige i det smukke efterår!

30 sep

Vi glæder os i disse dage over at skulle rundt i vores smukke efterårprægede land – med en enkelt afstikker til Sverige – i de første 10 dage af november.

Det bliver en god blanding af workshops, danse og koncerter, og vi glæder os til at præsentere vores nye materiale rundt omkring.

Turneen starter d. 1. november i Valshuset i Växjö i Sverige med både workshop, koncert og dans, og fortsætter d. 2. november med et regulært bal i Finnebyens Forsamlingshus i Aarhus.

Den 4. november spiller vi koncert på Kirsten Kjærs Museum i Frøstrup, og d. 7. november går turen til Kibæk nær Herning, hvor vi spiller på Sinatur Hotel og Konference (Skarrildshus).

Dagen efter, d. 8. november spiller vi i Egtved Forsamlingshus, og d. 9. november spiller vi til dans og koncert på Broby gl. Skole nær Sorø.

Turneen slutter med en decideret Thy-dag på Bartof Station på Frederiksberg i København. Her hylder vi den gamle spillemand Karl Skaarup og hans hjemegn Thy. I den forbindelse tilbyder vi både på workshop, koncert og dans. Køb billetter her!

Du kan få meget mere at vide om efterårsturneen her – vi glæder os til at se jer alle!

Her er en video fra Musik over Præstø Fjord Festival hvor vi spillede en dansekoncert i 2017. “Dansekoncert” betyder at vi har arrangeret musikken til såvel koncert som til dans, hvilket igen betyder at nogle foretrækker at lytte musikken fra tribunerne bagerst og langs væggene i laden, mens andre foretrækker at danse på dansegulvet foran.

En ny tradition er født og i fuld gang!

3 feb
Mette Kathrine med sin lille torader og sin store mave på scenen i Helsingør Theater, Den gamle by i Aarhus d. 28. januar 2018. Fotograf: Grete Jensen

Ganske som vi lovede sidste år, bød Jensen, Bugge & Høirup igen i år på matiné koncert i det smukke gamle Helsingør Theater i Den gamle by i Aarhus.

Publikum var vokset godt siden sidste år, og stemningen var rigtig god, imens vi nød at spille en hyggelig søndag eftermiddags matiné.

Du kan se online magasinet Rootszones anmeldelse her!

Vi var muligvis – det kan vi vist godt indrømme – en smule udfordret af at Mette Kathrine af og til kæmpede lidt med at få vejret på grund af sin temmelige fremskredne graviditet, og af at Morten Alfred knap kunne synge på grund af en grim influenza, som han havde pådraget sig imens han var på turné i USA.

Til gengæld fik vi god hjælp af vores hemmelige gæst, den amerikanske violinist Jamie Fox, som spillede et mindre sæt med dansk og amerikansk musik sammen med Kristian og Morten, imens Mette tog et velfortjent hvil i kulissen.

Vi spillede desuden en hel del ny musik, dels fordi Mette havde fat i den lille diatoniske toradede harmonika ind i mellem, men også fordi vi siden i sommerens løb har fået en del nyt materiale på programmet, bl.a. musik som vi selv har komponeret.

Vi fornyede aftalen med publikum: “Så længe I bliver ved med at komme, så lover vi at vi har noget nyt og spændende med til jer hvert eneste år”.

Så vi glæder os allerede til at vi ses igen på Helsingør Theater d. 3. februar 2019 kl. 14:00. Vel mødt!

Så er der atter koncert på Helsingør Theater i Århus!

6 dec
Jensen, Bugge & Høirup spillede for første gang på det gamle Helsingør Theater i Aarhus i februar 2017. I 2018 sker det d. 28. januar!

Den 28. januar 2018 kl. 14:00 – 16:00 spiller vi på Helsingør Theater, Viborgvej 2 i Den Gamle By i Århus, og alle skal være så hjertelig velkomne.

Bemærk at teatret blev bygget i 1817, men blev flyttet fra Helsingør til Århus i 1961, så det nytter ikke noget at troppe op i Helsingør, som der ellers var et par stykker der var på vej til at gøre sidste år.

Helsingør Theater siges at være Danmarks ældste købstadsteater, og den ældste scene bevaret i sin oprindelige form. Der er plads til 220 tilskuere.

Vi spillede for første gang i det gamle teater sidste år. Det var ved den lejlighed at Kristian lagde så meget følelse i en god dansk hopsa, at stolen faldt fra hinanden under ham.

I den forbindelse aftalte vi med publikum, at koncerten skulle blive en årligt tilbagevendende begivenhed, en tradition.

Per Dyrholm fra Rootszone.dk oplevede koncerten, og skrev bl.a.:

“Dejlig traditionel dansk folkemusik, når det er bedst. Svingende polkaer, reels, valse, viser og sange med Morten Alfred Høirup ved mikrofonen. Det blev til et varieret sæt, hvor der blev vippet med fødderne, klappet og stampet med på trioens populære repertoire.”

Velkommen til vores ny hjemmeside!

29 nov
Jensen, Bugge & Høirup fejrer vinteren i Frederiksberghave, ikke langt fra Morten Alfreds hjem på frederiksberg.

Jensen, Bugge & Høirup er en dansk trio som spiller traditionel og nykomponeret musik, arrangeret for harmonika, violin, guitar og sang.

Mette og Kristian har kendt hinanden siden barndommen. I 2001 gik de begge på Det Fynske Musikkonservatoriums folkemusiklinje, hvor de besluttede at starte deres egen duo, Jensen & Bugge, for at kunne fordybe sig i den traditionelle danske folkemusik og -dans.

I 2010 mødte de Morten Alfred på Tønder Festival, og siden har de tre optrådt og indspillet sammen under navnet Jensen & Bugge + Høirup.

“Vi har turneret overalt i Danmark og på Færøerne, og vi har turneret i Tyskland, Norge og Canada.

Vi har besluttet at vores lille trio nu er klar til at leve sit eget liv, og fortsætte arbejdet med ikke bare den  traditionelle musik, men også den musik som vi selv komponerer.

Vi spiller til koncert såvel som til traditionel dans, og vi arrangerer musikken så den både fungerer som dansemusik, og som decideret lyttemusik. På den måde kan man sige at lige meget hvad du er til, så går du ikke forgæves når du beslutter at bruge en eftermiddag eller en aften sammen med trioen.

Nå, men nok om os, lige nu vil vi bare ønske dig varmt velkommen til vores nye hjemmeside.

Brug lidt tid på at at udforske siden, se vores spritny videoer, lyt til musikken, og lad os endelig vide hvis du savner noget her, eller bare gerne vil i kontakt med os. Vi ser frem til at møde dig på et spillested, en festival eller på et dansegulv i nær fremtid!”

P.S. Jensen & Bugge spiller selvfølgelig videre som duo sideløbende med at vores trio lever sit eget liv…

En dejlig sommernat på Musik over Præstø Fjord Festival!

27 nov
Jensen, Bugge & Høirup på scenen i Danseladen, en af flere scener på Musik over Præstø Fjord, en 11. august 2017

I august 2017 fejrede Musik over Præstø Fjord Festival sin ni års fødselsdag. Vores trio, Jensen, Bugge & Høirup, var inviteret og benyttede lejligheden til at introducere det vi kalder en ‘dansekoncert’, fredag aften på festivalen.

Ideen er at arrangere og spille musikken til traditionel dans, på en måde så det fungerer optimalt for både dansere, og for folk som fortrinsvis kommer for at lytte til musikken.

I juli 2017 turnerede vi på Færøerne, og samtidig med at vi spillede koncerter, fandt vi også tid til at arbejde med nyt materiale, traditionel musik såvel som egne kompositioner.

Resultatet præsenterede vi med megen spænding i den gamle danselade på Musik over Præstø Fjord Festival, og det blev en stor succes.

Hvad vi måske lidt havde regnet med ville blive en stille “kammerkoncert”, udviklede sig hurtigt til en temmelig rock ‘n’ roll-agtig oplevelse med masser af glade mennesker som lyttede, dansede og sang med på vores nye materiale.

Vi nød aftenen imens Johs Stærk optog koncerten, og Grete Jensen – Mettes søster – og en kollega, Kevin pedersen, fangede det hele på video. Her en en af de tre videoer vi indtil videre har fået lavet. Nyd den og find flere her på siden efterhånden som de bliver lagt på.

På opdagelse på smukke Færøerne!

23 nov
Vi spiller ved havnen på Myggenæs, den vestligste ø på Færøerne. Her bor der kun 19 mennesker året rundt, men om sommeren strømmer turisterne til for at opleve øens vidunderlige natur, lytte til musik og møde øens beboere.

Færøerne må være et af de smukkeste steder på jorden, og vi var så heldige og priviligerede at opleve øerne i juli måned.

Solen skinnede, blomsterne blomtrede, fuglene ynglede, og alle nød sommeren i fulde drag.

Færøerne tilbyder den besøgende så meget, og for os var turen til øerne ekstremt givende og inspirerende

Vi spillede på store dele af øerne, i Tórshavn, på den populære G! Festival, og på flere af de små øer, inklusiv Fugløy, Mykines og Nolsoy.

I løbet af rejsen tilføjede vi en masse ny musik til vores repertoire, inklusiv en række af vore egne kompositioner, vi optrådte, lagde planer og nød livet – og nogle af os havde tilmed gang i såvel tørfisk som maltwhisky.

Fyrtårnet yderst ude på Myggenæs’ pynt blev bygget i 1909, og under krigen brugt som udkigspost og radiotårn, hvorfra man under 2. verdenskrig rapporterede om fjendens bevægelser.

På Myggenæs mødte vi en masse fremragende musikere, blandt dem to danske saxofonister, Charlotte Andersson og Jeanette Balland.

De to var på øerne for at spille med deres DuoH, men de spiller også i Copenhagen Saxophone Quartet.

Vi havde det rigtigt hyggeligt sammen, og vi håber at kunne præsentere et spændende projekt sammen med dem i løbet af 2018 – 2019.